Sepira gedhene pasar buku bocah kasebut?

-Saka SmartFortune

Sina Education ngluncurake "Kertas Putih 2017 babagan Konsumsi Pendidikan Keluarga Tionghoa" (sabanjure diarani "Kertas Putih") sawetara dina kepungkur. "Kertas Putih" nuduhake manawa proporsi konsumsi pendhidhikan rumah tangga terus meningkat. Luwih saka 50% wong tuwa percaya manawa pendhidhikan anake luwih penting tinimbang biaya kulawarga liyane. Supaya anak duwe masa depan sing apik, wong tuwa wiwit nandur akeh wektu, tenaga lan dhuwit kanggo pendidikan awal nalika isih bocah. Minangka salah sawijining metode pendhidhikan bocah sing langsung, bocah maca buku wis dadi pasar panas kanthi potensial pangembangan.

new4 (1)

Maca kertas ngasilake konsentrasi lan mikir

 

   Ing taun-taun pungkasan, akeh "mati maca kertas" wis sumebar ing Internet, lan dipercaya manawa ana pengaruh maca elektronik, maca kertas bakal mundur saka lapangan maca manungsa. Nanging iki pancen bener? Wiwit pangembangan e-maca, sanajan maca adhedhasar kertas nyebabake sawetara masalah, maca adhedhasar kertas ora bakal ilang, amarga maca adhedhasar kertas duwe akeh kaluwihan sing ora bisa diganti karo maca elektronik.

  Maca kertas nuduhake cara maca sing nggunakake kertas minangka operator, sing beda karo maca elektronik. Iki nduweni nilai unik lan menehi pengalaman hebat kanggo wong. Dilaporake manawa pengalaman emosi manungsa bisa dadi puncak proses maca kertas. Yen dibandhingake karo maca digital, maca kertas tradisional luwih fokus karo makna "maca" dhewe, saengga para pamaca maca kanthi tenang, supaya bisa ngerteni ilmu sing jero, ngrasakake kaendahan literatur, lan ngrasakake pesona seni basa sing unik. .

Maca dudu tumindak maca sing gampang. Nduwe perhatian, mikir, lan macem-macem unsur. Sanajan kena pengaruh teknologi elektronik, operator maos manungsa bakal ngalami pangowahan sing gedhe, nanging prelu banget nggawe kabiasaan maca buku kertas bocah nalika bocah. Zhu Yongxin, ahli pendhidhikan lan juru wicoro gambar maca nasional, nate ujar nalika wawancara supaya ngatasi masalah "wong sing kurang ajar", kita kudu wiwit cilik lan nuwuhake kabiasaan maca bocah sing apik, utamane maca buku kertas, sing nuwuhake budidaya konsentrasi lan mikir bocah.

new4 (2)

Permintaan pasar buku pendidikan anak ing njero negeri terus meningkat

 

Miturut "Laporan Pasar Eceran Buku China 2017", ukuran pasar ritel buku China ing 2017 yaiku 80,32 milyar yuan, lan buku-buku bocah kasebut kalebu 24,64% saka kabeh pasar ritel buku, nyumbang luwih saka sepertiga saka penjualan jumlah Ing patang taun wiwit 2014 nganti 2017, rata-rata tuwuhing total dodolan buku bocah-bocah nganti luwih saka 50%, sing diarani industri minangka "kacepetan kelas dunia sing paling dhuwur". Ana luwih saka 500 omah penerbitan domestik lan luwih saka 470 buku bocah. Jumlah buku bocah sing ana 476.000 jinis ngluwihi Amerika Serikat, sing nomer siji ing donya. negara saya duwe pasar buku bocah-bocah gedhe 367 yuta bocah cilik, kanthi volume cetak taunan luwih saka 800 yuta, luwih saka 300.000 jinis sing didol, lan total penjualan luwih saka 14 milyar yuan.

   Miturut laporan inventaris buku 2017 sing diterbitake dening Jingdong Books and Entertainment Department, miturut tuwuhing kode sales taun-taun, buku budaya lan pendhidhikan rangking kaping pisanan, buku bocah dadi nomer loro, lan buku literatur ana ing nomer telu. Ing babagan jumlah pangguna, jumlah buku bocah ing taun 2015 ana nomer papat; ing 2016, rangking nomer loro, mung ketinggalan budaya lan pendhidhikan, lan luwih dhuwur tinimbang buku sastra; sanajan jumlah buku bocah terus rangking nomer loro ing taun 2017, nanging jumbuh karo rangking Sing nomer telu yaiku celah jumlahe panganggo buku literatur mbaka sithik.

new4 (3)

Miturut laporan data pasar buku Kids 2017 sing diterbitake dening perusahaan e-commerce buku Dangdang, adhedhasar 5 taun berturut-turut tingkat pertumbuhan Ma Yang sing ngluwihi 35%, Buku Anak Dangdang entuk pertumbuhan cepet 60% ing taun 2017, kanthi volume penjualan 410 yuta. Antarane, telung kategori pilar literatur bocah, buku bayi gambar, lan ensiklopedia ilmu populer tetep tuwuh.

  Potensi pasar sing gedhe ngidini luwih saka 90% omah penerbitan ing saindenging negara bisa mlaku ing bidang penerbitan buku bocah. Momentum pangembangan pasar buku bocah domestik sing apik wis nyuntikake vitalitas anyar menyang mayoritas perusahaan percetakan, saengga bisa nemokake titik tuwuhing bisnis. Kasunyatane, kesempatan kanggo perusahaan cetak ora mung kanggo industri domestik. Ing pandhuan sing bener babagan kebijakan "arep" negara, perusahaan cetak uga duwe pasar internasional sing jembar.

   "Metu" Ayo Buku Kid Chinese Go Global

   Buku-buku bocah ing China wis ngliwati telung tahap: "ora ana sing peduli", "dingerteni lan dingerteni kanthi bertahap" lan "tuwuhing substansial". Kanthi pangenalan internasional buku-buku bocah-bocah Tionghoa, kategori buku bocah-bocah saiki saya akeh, lan pengaruhe ing jagad iki saya saya tambah. Ing taun-taun pungkasan, nalika kekuwatan negara kasebut saya tambah, para penerbit domestik wis nambah jembare liwat introduksi buku lan partisipasi ing pameran buku internasional. Sanalika, kanthi panuntun dhumateng inisiatif "Sabuk lan Dalan", akeh buku sing wis diekspor menyang negara tetanggan "Sabuk lan Dalan", lan jumlah sing metu terus saya tambah.

   Mlebu abad kaping 21, pasar buku bocah-bocah Tionghoa wis tuwuh kanthi rata-rata rata-rata 10%, nuduhake luwih saka 40% pangsa buku, sing diarani "dasawarsa emas" pangembangan buku bocah-bocah Cina. Industri penerbitan setuju yen penerbitan buku bocah ing China diwiwiti ing "dasawarsa emas" kaping pindho, lan kita pindhah saka negara penerbitan buku anak menyang negara sing akeh penerbitan buku bocah. Nalika nerbitake buku-buku bocah dadi global, akeh perusahaan cetak kanthi level nyetak buku bocah-bocah Tionghoa kanthi bertahap bakal mlebu pasar jaban rangkah lan mlaku ing panggung dunia kanthi ngarep-arep lan tantangan.


Wektu kiriman: Dec-09-2020