Sepira sampeyan ngerti babagan standar perlindungan lingkungan kanggo nyithak buku bocah?

Pasar buku cetak bocah-bocah ing Tiongkok saya makmur amarga wong tuwa luwih seneng maca lan saya akeh wong tuwa sing luwih seneng maca. Saben toko online dipromosekake, data dodolan buku bocah mesthi apik tenan. Sanalika, syarat wong tuwa kanggo nyithak buku anak uga saya mundhak kanthi sarat karo isine, utamane keamanan lan perlindungan lingkungan nyetak buku bocah-bocah. Akeh organisasi penerbitan wis miwiti menehi tandha buku kertas bocah kayata "publikasi dicithak ijo" lan "dicithak nganggo tinta kedele".

Sepira sampeyan ngerti babagan standar proteksi lingkungan nyithak buku bocah profesional? Artikel iki minangka ilmu sing relevan sing diwenehake dening SmartFortune babagan masalah iki. Terminologi kasebut bisa uga profesional, nanging masalah nglindhungi lingkungan buku bocah minangka masalah saben dinane sing kudu diadhepi saben wong tuwa sing peduli karo bocah-bocah. Muga-muga iki bisa luwih ningkatake kabeh Nilai

new5 (1)

Masalah perlindungan lingkungan buku bocah minangka masalah saben dinane sing kudu diadhepi saben wong tuwa sing peduli karo bocah

Saiki akeh wong tuwa sing nggatekake budidaya maca bocah, mula dheweke bakal nyiapake macem-macem bahan cetak kayata kertu, buku gambar, lan buku kanggo anake. Nanging, yen sampeyan ora nggatekake utawa preduli babagan kualitas produk cetak nalika milih produk cetak kasebut kanggo anak, bisa nyebabake sawetara produk cetak duwe pengaruh negatif sing beda kanggo kesehatan bocah.

Dadi prakara cetak apa sing bakal ngasilake efek negatif? Ayo ngobrol babagan perlindungan lingkungan. Perlindhungan lingkungan materi cetak lan kualitas materi cetak ora kudu dibingungake. Kualitas materi cetak nuduhake tulisan lan garis sing jelas, lan reproduksi warna sing akurat. Perlindhungan lingkungan materi cetak tegese para pamaca ora nggawa bebaya kesehatan tumrap pamaca nalika maca materi sing dicithak.

Sebutan khusus buku-buku bocah-bocah yaiku amarga bocah-bocah luwih cenderung ngombe bahan-bahan sing mbebayani nalika dicithak nalika maca. Kaping pisanan, amarga bocah-bocah, utamane sing isih enom, bisa uga duwe kebiasaan nyuwek lan nyakot buku nalika maca; kapindho, akeh produk maca bocah duwe gambar warna sing akeh, lan jumlah tinta sing digunakake luwih saka teks biasa. Gusti duwe akeh buku. Mula, buku bocah kudu nduweni standar perlindungan lingkungan sing luwih dhuwur tinimbang buku biasa.

Ing babagan iki, kita bisa nganalisa bahan utama supaya bocah bisa maca materi cetak: kertas, tinta, lem, lan film.

Tinta bisa ngemot benzena, utamane tinta warna. Pelarut kayata benzena digunakake. Sawise dicithak buku anyar, pelarut ora diformat kabeh, lan sing maca bakal ngetokake ambu ora enak sawise mbukak bungkus kasebut. Benzena lan toluena minangka cairan kanthi ambu sing kuat lan beracun banget. Dheweke ora mung ngrusak saluran pernapasan, nanging uga nyebabake keracunan akut lan kelumpuhan sistem saraf pusat. Nghirup sedhela bisa nggawe wong ngelu lan mual. Paparan jangka panjang bisa ngrusak sumsum balung lan nyebabake leukopenia lan trombositopenia. Lan anemia aplastik lan liya-liyane.

Sumber bau mambu liyane yaiku lem sing digunakake kanggo naleni. Umume lem kanggo naleni buku nggunakake agen pangatusan cepet. Bahan kimia sing ora stabil iki umume ilang sawise 10 nganti 20 dina. Nanging, buku kasebut disegel ing tas kemasan lan mambu kasebut ora bisa dibuwang, mula sing maca isih bakal duwe ambu sing aneh sawise diwenehake ing tangan Kajaba iku, ana sawetara kertas lan perekat bermutu sing ngemot formaldehida. ngetokake ambu sing kuwat. Paparan jangka panjang kanggo bahan kimia kasebut mbebayani banget kanggo kesehatan lan mengaruhi perkembangan fisik bocah.

Kajaba iku, amarga kebiasaan buku bocah-bocah beda karo wong diwasa, logam abot sing bisa dilebokake ing tinta lan kertas sing ora apik, kayata timah, bakal mlebu awak manungsa liwat tangan lan cangkeme bocah, lan mengaruhi awak bocah kasebut. Ing kene, wong tuwa kudu dieling-eling manawa kanggo nyuda biaya buku bajakan, kertas sing luwih murah, tinta lan lem asring digunakake. Laporan tes masalah solidarifikasi nuduhake manawa sawetara buku bajakan ngemot 100 kali luwih akeh tinimbang buku asli sing padha. , Nalika tuku buku kanggo bocah, waspada khusus kanggo ngenali buku bajakan.

Kanggo buku asli, standar perlindungan lingkungan uga kudu digunakake kanggo matesi konten komponen sing mbebayani ing bahan cetak.

new5 (2)

Ing tanggal 14 September 2010, tilas Administrasi Umum Pers lan Penerbitan lan Kementerian Perlindungan Lingkungan mlebu "Pelaksanaan Perjanjian Kerja Sama Strategis Pencetakan Hijau", fokus ing kontrol ketat residu logam abot lan polusi organik sing ora stabil ing telung aspek: kertas, tinta lan adhem panas nyawiji.

Tanggal 8 Oktober 2011, Administrasi Umum Pers dan Penerbitan lan Kementerian Perlindungan Lingkungan bersama-sama nerbitake "Pengumuman Pelaksanaan Pencetakan Hijau" sing njlentrehake ideologi, ruang lingkup lan tujuan, organisasi lan manajemen, standar cetak ijo, ijo sertifikasi nyetak, lan pengaturan kerja kanggo implementasi pencetakan ijo. Lan ndhukung langkah-langkah perlindungan, lsp., Nyebarke panyebaran lengkap kanggo promosi implementasi pencetakan ijo.

Ing tanggal 6 April 2012, Administrasi Umum Pers lan Penerbitan nerbitake "Pemberitahuan Implementasi Percetakan Hijau Buku Teks ing Sekolah Dasar lan Menengah", sing nyatakake yen buku teks sekolah dhasar lan menengah kudu dicithak dening perusahaan percetakan sing entuk ijo sertifikasi produk label lingkungan sing dicithak. Tujuan kerja yaiku wiwit semester semester 2012, jumlah buku teks sekolah dhasar lan menengah sing dicithak ing macem-macem papan kudu nyakup 30% saka total panggunaan buku teks sekolah dhasar lan sekolah menengah lokal; ing 2014, Departemen Manajemen Percetakan Administrasi Negara Berita, Radio, Film lan Televisi ngumumake manawa buku teks sekolah dasar lan menengah nasional sejatine bakal diwujudake Liputan lengkap saka pencetakan ijo.

"Syarat teknis produk label lingkungan kanggo tinta cetak offset" ditrapake kanggo tinta cetak offset liyane kajaba tinta pangobatan radiasi. Iki nuduhake standar label lingkungan ing Jepang, Australia, Korea Selatan, Selandia Baru lan negara liyane, lan kanthi komprehensif nganggep status teknis lan produk saka produsen tinta cetak offset negaraku. Adhedhasar ciri lingkungan. Syarat kontrol kanggo pelarut benzena, logam abot, senyawa volatil, senyawa hidrokarbon aromatik, lan minyak nabati ing tinta cetak offset diwenehake. Sanalika, digawe peraturan kanggo panggunaan produk kanthi aman, kanggo panggunaan efektif lan penghematan sumber daya, lan nyuda produksi lan panggunaan tinta cetak offset. Lan pengaruhe kanggo lingkungan lan kesehatan manungsa ing proses pembuangan, ningkatake kualitas lingkungan, lan ningkatake produksi lan panggunaan produk beracun rendah, kurang volatilitas.

Lan kanggo ndeleng manawa tinta kasebut minangka tinta sing ramah lingkungan, lan apa bakal menehi pengaruh negatif marang panganggit, umume kita gunakake rong poin ing ngisor iki: Pisanan, logam abot. Amarga kebiasaan buku bocah, logam abot ing tinta bisa dihirup saka cangkem. Sing nomer loro yaiku perkara sing ora stabil. Antarane pelarut lan aditif sing digunakake ing tinta, ana hidrokarbon, alkohol, ester, eter, keton, lan liya-liyane. Bakal nguap nalika tinta garing lan mlebu ing sistem pernafasan sing maca.

new5 (3)

Dadi, apa jinis utama tinta sing ramah lingkungan?

 

1. Tinta dedak pari

Teknologi tinta bran pari diwiwiti saka Jepang. Saiki, akeh institusi lan perusahaan ing China sing nindakake riset babagan kasebut. Alesan utamane yaiku China lan Jepang minangka negara sing bisa didhahar lan produksi gedhe. Bran pari sing diproduksi sajrone proses tandur pari mung digunakake minangka panganan kewan. Iki durung ngasilake regane maksimal, lan pangembangan teknologi ekstraksi minyak bran beras lan terobosan teknologi minyak bran beras ing tinta ora mung maksimal ngakehake rega pari, nanging uga luwih apik kanggo nglindhungi lingkungan lan pembangunan tinta cetak berkelanjutan. .

Keuntungan utama tinta bran beras yaiku: tinta VOC (Senyawa Organik Volatil, residu senyawa organik), migrasi sithik, polusi lingkungan kurang; sumber daya pari gampang dilokalisasi, selaras karo kahanan negarane; tinta bran beras duwe gloss dhuwur, ing print Ana sawetara ampas mbebayani lan keamanan dhuwur.

2. Tinta adhedhasar lenga kedelai

Hidrokarbon minyak mineral aromatik ing tinta dikurangi utawa ilang, lan pengaruh VOC isih ora bisa dicegah. Mula, tinta adhedhasar minyak kedele sing bagean minyak mineral diganti minyak kedele katon. Sawise lenga kedele diresiki, banjur dicampur karo aditif kayata pigmen lan resin. Tinta kedele uga duwe akeh kaluwihan: resistensi goresan, ora ambu ora enak, resistensi cahya lan panas, luwih gampang daur ulang, warna amba, lsp. Kajaba minyak kedele, minyak sayur liyane uga bisa digunakake, kayata minyak biji rami.

3. Tinta adhedhasar banyu

Tinta adhedhasar banyu ora ngemot pelarut organik sing stabil, lan mung kudu diencerke banyu nalika nyetak. Mula, tinta adhedhasar banyu nyuda akeh emisi VOC lan nyegah polusi senyawa organik sing ora stabil. Sanalika, nyuda zat mbebayani sing isih ana ing permukaan produk sing dicithak, lan minangka salah sawijining jinis tinta sing paling cocog karo standar proteksi lingkungan ijo. Kajaba iku, aplikasi tinta adhedhasar banyu uga bisa nyuda bebaya geni sing disebabake listrik statis lan pelarut sing gampang ngobong, lan nyuda ambu pelarut residual ing permukaan bahan cetak. Mula, penerapan tinta adhedhasar banyu ing kemasan panganan, bungkus dolanan bocah, tembakau lan alkohol dadi saya umum.

Pungkasan, ayo ngobrol babagan proses laminasi. Laminating minangka proses rampung kanggo dekorasi permukaan produk cetak, lan digunakake ing industri percetakan lan kemasan. Nanging, akeh proses nutupi sing isih nggunakake teknologi lapisan, sing bisa nyebabake lingkungan lan awak kita. Akeh pelarut sing ngemot benzena digunakake ing proses nutupi, lan benzena minangka karsinogen sing kuat. Mula, ing sajroning urip kita, ana akeh produk cetak lan kemasan sing dilapisi teknologi lapis instan, kayata sampul buku teks lan buku liyane sing dilapisi, sing mbebayani banget, utamane bocah-bocah. Miturut laporan riset saka National Cancer Society of America, bocah sing wis suwe kena produk sing ngandung benzene bisa uga ngalami penyakit getih kayata leukemia. Mula, buku-buku bocah aja nggunakake proses syuting sabisa-bisa.

new5 (4)

SmartFortune apik banget kanggo ngasilake buku, perusahaan kasebut dipanggoni kanthi cetakan berkualitas tinggi, taun-taun pungkasan kajaba kothak kemasan lan tas kertas, fokus ing pangembangan lan manufaktur buku pendhidhikan anak, buku karton, wis ngetrapake standar sing dhuwur kanggo ketemu lan ngluwihi syarat pelanggan.


Wektu kiriman: Dec-09-2020